Game Room

Uw favoriete games op het witte doek

Luxury Theater

Wisdom Audio en Sony laser projector

Professionele home cinema

Uw droom is onze specialiteit
1
2
3

Frequently asked questions

Wat is een ISF calibratie?

ISF calibratie is het afregelen van uw TV of projector met de hulp van software en een foto spectrum meter. Meten is weten! Testpatronen op uw scherm worden gemeten en de software vertelt de stand van zaken. Uw TV of projector wordt zo perfect ingesteld in het beeldmenu (soms ook in het servicemenu).

Goud weeg je met een nauwkeurige weegschaal. Uw TV of projector is goud waard. Met een precieze afregeling is uw beeld nog mooier. U ontvangt meer beeldkwaliteit voor uw geld.

Bestel hier uw ISF calibratie op afspraak.

Bestel hier uw ISF calibratie op tour.

Bestel hier uw gratis ISF analyse.

Wat zijn de voordelen van een ISF calibratie?

Na zo'n ISF calibratie voelt het beeld erg natuurlijk aan. Huidtinten zijn realistischer en details komen beter naar voor. De algemene kleurbalans is een stuk warmer en fijne schakeringen in donkere scènes zijn duidelijker zichtbaar. Uw beeld is zacht en rustig om naar te kijken. Zo gaat u ook niet met hoofdpijn of bloeddoorlopen ogen naar bed, na een avondje film kijken.

Uw toestel is geen vuurtoren. Overmatig licht weghalen zorgt ook voor een lager verbruik en een langere levensduur. De belangrijkste reden om uw toestel te calibreren is wel de beeldkwaliteit. Zo haalt u het beste beeld uit uw dure investering.

Een high end TV of projector laten spelen met fabrieksinstellingen is hetzelfde als een ongestemde Stradivarius aanhoren en concluderen dat er betere violen bestaan.

Bestel hier uw ISF calibratie op afspraak.

Bestel hier uw ISF calibratie op tour.

Bestel hier uw gratis ISF analyse.

Hoe verloopt mijn ISF calibratie?

Een half uur voor de start van uw ISF calibratie schakelt u uw TV of projector in om op te warmen. Uw ISF calibratie wordt steeds uitgevoerd door de zaakvoerder van Hdmaster zelf. Het is de ervaring van uw ISF calibratie specialist die het eindresultaat verzekert, aangezien TV's en projectoren in de praktijk wel eens afwijken van de theorie. Na installatie van de laptop en de foto spectrum meter begint uw ISF calibratie. In het begin worden uw huidige instellingen bekeken. Na bespreking van een eerste indruk starten de metingen.

De "voor" situatie wordt afgeregeld tot de "na" situatie. Eerst worden de klassieke basisinstellingen aangepast (front panel controls), daarna komen de advanced settings aan bod (CMS en greyscale). Dit hele proces is een werk van trial en error: meten, veranderen, meten, veranderen,... De ervaring maakt dat men goede beslissingen neemt qua instellingen. Zoals een slager met ervaring vlot de juiste hoeveelheid gehakt op de weegschaal schept, waar een leek voortdurend te veel en te weinig schept. Verschil is wel dat alle instellingen van uw TV of projector "aan elkaar hangen" en elkaar beïnvloeden. Stel u voor dat de slager uw gehakt zou wegen en plots is de reeds afgewogen en verpakte salami zwaarder geworden. Een stuk complexer dus, dan puur wat instellingen afzonderlijk van elkaar corrigeren.

Reken op ongeveer twee tot vier uur werk. Op het einde wordt uw beeld gecontroleerd met gekend beeldmateriaal. Het verschil wordt samen met u besproken. U ontvangt een rapport van uw ISF calibratie. In dit overzicht ziet u mooi welke verbeteringen er gerealiseerd zijn.

Bestel hier uw ISF calibratie op afspraak.

Bestel hier uw ISF calibratie op tour.

Bestel hier uw gratis ISF analyse.

Waarom is een ISF calibratie beter en zijn de fabrieksinstellingen niet voldoende?

Uw toestel is uitgerust met een aantal voorkeursinstellingen. De meest gebruikte zijn "dynamisch", "natuurlijk" en "cinema". De stand "dynamisch" of "levendig" is bedoeld voor omgevingen met véél lichtinval of sterke kunstmatige verlichting. Fabrikanten weten door marktonderzoek dat u als consument een toestel kiest dat opvalt tov de concurrentie. Daarom gebruiken ze te felle kleuren en te veel licht in beeld om u te lokken. In uw living zorgt dit voor een onnatuurlijk beeld.

Radioactief fluogroen gras en kreeftkleurige huidtinten zijn geen uitzondering. Stel uw toestel in op de "cinema" stand, wat een stuk natuurlijker is. Verdere verbeteringen zijn enkel mogelijk met testpatronen en een foto spectrum meter. De "cinema" stand komt in de buurt, maar de beste instellingen hangen af van uw omgeving en uw unieke toestel zelf. Bij TV's en projectoren zijn lichtinval en schermreflectie bepalend voor uw afregeling. Bij projectoren zijn de kleur van de kamer, het type doek, de schermgrootte, de zoomfactor en de lensshift eveneens bepalend voor uw instellingen.

Verder hebben alle toestellen een zogenaamde "half time": na een bepaalde tijd levert het toestel maar 50% van de originele lichtopbrengst. Zelfs twee identieke nieuwe TV's (of projectorlampen) leveren niet exact dezelfde lichtopbrengst. Dit maakt dat de instellingen bij twee gelijke toestellen anders zijn. Instellingen overnemen heeft dan ook géén zin. Alles isf calibreren op de productielijn is zinloos, want het levert toch fouten op in uw kijkomgeving. De enige garantie op perfectie is door bij u thuis te calibreren.

Of een ISF calibratie voor u beter is, is een subjectieve vraag. Als u tevreden bent met de "cinema" stand, geniet dan gewoon verder. Wilt u graag het beste halen uit uw dure investering, dan is een ISF calibratie voor u.

Bestel hier uw ISF calibratie op afspraak.

Bestel hier uw ISF calibratie op tour.

Bestel hier uw gratis ISF analyse.

Kan mijn ISF calibratie bij jullie in de showroom uitgevoerd worden?

Een high end TV of projector ISF calibreren in onze showroom is hetzelfde als een F1 wagen tunen voor Spa Francorchamps en dan doodleuk rondjes gaan rijden in Dubai.

Als volgende zaken bij u thuis identiek zijn als in onze showroom, dan levert de ISF calibratie in onze showroom hetzelfde beeld op bij u thuis:

  1. lichtinval: Het omgevingslicht op uw scherm en het licht van uw beeld dat via muren, plafond en vloer terug op uw scherm valt, bepalen de waarneming en instellingen.
  2. lichtreflectie: De mate waarin uw scherm omgevingslicht reflecteert. Dit verandert de instellingen.
  3. kleur van de kamer: Het kleur van de lichtinval op uw scherm wordt voor een deel bepaald door het kleur van de kamer.
  4. type schermdoek: Bij projectie bepaalt de gain van uw scherm, de hoeveelheid licht die gereflecteerd wordt.
  5. schermgrootte: Bij projectie wordt uw beeld donkerder als het scherm groter wordt.
  6. zoomfactor: Bij projectie bepaalt de zoomfactor ook de lichtintensiteit. Wide angle geeft een feller beeld met donkere hoeken. Long throw levert een gelijkmatig donkerder beeld.
  7. lensshift: Bij projectie zorgt het gebruik van lensshift voor een minder uniform verlicht beeld.

Uw thuisomgeving vraagt andere instellingen dan onze showroom. Het is wat zonde om de perfectie te realiseren in onze showroom en vervolgens terug te verliezen bij u thuis.

Klant is koning en op die manier spaart u wel de verplaatsingsvergoeding uit.

Bestel hier uw ISF calibratie op afspraak.

Bestel hier uw ISF calibratie op tour.

Bestel hier uw gratis ISF analyse.

 

Hoe kan ik zelf aan de slag?

Zet uw tv of projector in de "cinema" stand. Deze setting leunt het meest aan bij een isf calibratie. Als beeldhouwer is het gemakkelijker om een beeld te hakken uit een blok hout met al min of meer de juiste vorm. Voor uw toestel is dit de "cinema" stand.

Volgende zaken zijn aan te passen:

  1. contrast: Dient zo hoog mogelijk te staan, zonder details te verliezen in heldere scènes.
  2. brightness: Dient zo laag mogelijk te staan, zonder details te verliezen in donkere scènes.
  3. gamma: Stelt het verloop vast in de opbouw van grijsgradaties. Alle gradaties van zwart tot wit hebben een bepaalde lichtopbrengst nodig.
  4. kleur: Met een kleurfilter ruwweg vast te leggen. Regelt de intensiteit en lichtopbrengst van alle kleuren samen.
  5. scherpte: Uitschakelen of maximum halverwege instellen. Te hoge scherpte maakt uw beeld onnatuurlijk door kunstmatige trucs in uw beeld.
  6. kleurtemperatuur: Bepaalt ruwweg de mix RGB in uw grijsgradaties. In te stellen op "warm".
  7. greyscale: Fijne afregeling van de mix RGB in uw grijsgradaties. Die mix dient van zwart tot wit consistent te zijn.
  8. cms: Het color management system bepaalt de tint, verzadiging en helderheid van uw primaire en secundaire kleuren.

Met testpatronen en het blote oog zijn enkele verbeteringen te realiseren, de perfectie bereikt u met een foto spectrum meter.

Bestel hier uw ISF calibratie op afspraak.

Bestel hier uw ISF calibratie op tour.

Bestel hier uw gratis ISF analyse.